Om oss

Emelie Hugoson-Feldt

2017-09/emelieoevahemsidan-225x300
2017-09/torneschbonnheiden2016-300x200

Thomas och Helenas äldsta dotter, Emelie är 18 år i år. Emelie tävlar framgångsrikt i juniorklasser såväl nationellt som internationellt. I år har Emelie bland annat tävlat på Gothenburg Horseshow där hon vann en av juniorklasserna på familjens uppfödning Trend Line H e Tornesch. Emelie började tävla internationellt redan 2012 då hon red children-EM i Österrike.

Från och med i år tävlar Emelie förutom Bäckagårds uppfödningar även Tornesch som kommit hem efter en framgångsrik karriär på högsta internationella nivå med Malin Baryard Johnsson.

Helena Hugoson-Feldt

Helena har mycket lång tävlingserfarenhet och har tävlat i internationell hoppning sedan mitten av 80-talet.

Här handlar det i princip uteslutande om hästar som utbildats från unghäststadiet till färdiga tävlingsindivider.

Helena har tävlat på hästar som Heliotrop H, Furillo H, Elmshorn 887, Pasolini 967, Polanski, Pandora, Tornesch 1042, Spender S 1054, Sorba 928, Euroline H, Aerline H 949 och Everest 822 som alla varit långt fram i prislistorna i unghästchampionaten och många även i internationell hoppning.

Under flera år har Helena valt bort mycket av tävlandet till förmån för barnen och veterinärstudierna. Men nu är Helena legitimerad veterinär och driver veterinärpraktik parallellt med avel och tävling.

Thomas Feldt

Uppvuxen med hästar. Har ridit sedan barndomen. Stallchefsutbildning på Flyinge. Tjänstgjorde vid Beridna Högvakten K1 i Stockholm. Därefter blev det 2 år i USA där han jobbade med både dressyrhästar och hopphästar. Är utbildad hovslagare och har jobbat på Helsingborgs Djursjukhus som sådan.

Seminutbildad för vår verksamhet inom uppfödning och avel.
Gift med Helena Hugoson-Feldt.

Anna Hugoson-Feldt

Thomas och Helenas yngsta dotter, 15 år i år, rider redan storhäst framgångsrikt. Anna har tävlat upp till och med 125cm’s klasser och kvalade 2014 in till Childrensfinalen i Falsterbo där hon hoppade felfritt med gårdens uppfödning Magic Line H.