Turmalin 1202

turmalinTurmalin 1202  är Tornesch 1042 första godkända son och  kommer från en av hans första årgångar. Läs vidare om Tornesch på hans egen sida.

Tornesch – Landlord – Cortez

Född 2006         Mkh 172 cm            AB-premierad i SWB

Godkänd för avel i SWB och Oldenburger Springpferde

Uppfödare: Agneta Tegnér, Klågerup

Språngavgift 2016: 2500 SEK + moms

Levandefölavgift 2016: 7000 SEK + moms

Turmalin är tillgänglig på såväl färsk som fryst semin under 2016.

Turmalins moder Clara fick hoppdiplom som unghäst har har innan hon gick in i avel tävlat medelsvårhoppning. Turmalins mormor Corazon är elitpremierad och har, förutom Turmalins moder Clara bland annat lämnat Ian e Iowa, seger 1,50 som 7-åring, 7 plac svår klass, 2a i Hamina Grand Prix (1,50), gått världscupen i Helsingfors.

Hon har även lämnat Claire e. New Balance som fick dubbeldiplom och är mor till Charmante Rökärr, vinnare av Hornsundspokalen 2009 och nu finns hos Malin Baryard samt Celtic e. Cuper, såld på auktionen i Flyinge 2007 till Veter och Emile Hendrix.

Längre bak i mödernet kan man också se att Corazons mormor Aktiv gått svår hoppning med Ulrika Hedin.

Turmalin köptes som tvååring av vår stationsveterinär Agneta Tégner. Som treåring fick Turmalin hoppdiplom på treårstesten och kvalade vidare till treårchampionatet i Flyinge under Breeders Trophy. På treårschampionatet gick Turmalin vidare till final och placerade sig på andraplats med utmärkta vitsord.

Turmalin Escweiler

Turmalin godkändes 2010 som bästa svenskuppfödda hingst på bruksprovet väl matchad av Katarina Torstensson. Sommaren 2010 vann Turmalin 4årsklassen (stilbedömning) vid det stora meetinget på Hammarö riden av Stina Lilje. Under hösten vann han även semifinalen i fyraårschampionatet på Strömsholm (se film via länken nedan) där domarna var lyriska i sina vitsord om Turmalins framtidsutsikter. Bland annat sa dem att han är en mycket modern hopphäst med stort kraftfullt språng, snabba reaktioner och mycket god galopp. Vid avelschampionatet i Flyinge blev Turmalin placerad på en hedersvärd tredje plats med högsta ridbarhetspoäng som delades ut.

Turmalin tränas och tävlas sedan 2015 av Amanda Eriksson från Halmstad FRK. De har tillsammans felfria rundor och placeringar i 150 hoppning och kommer under året att tävla internationellt.

Tidigare har Turmalin matchats av Malin Baryard och gjorde tillsammans med henne  debut på de internationella arenorna. I Januari 2013 tävlade han 140 cms klasser under Världscupmeetinget i Leipzig och likaså helgen efter under de internationella tävlingarna i Zürich. 2014, som 8-åring hoppade han 150-klasser internationellt med Malin.

Turmalin har också under en period tränats hos Stall Bengtsson-Kristoffersen där såväl Rolf Göran som Andreas Erni tävlade honom med goda resultat.

Klicka här om du vill se Turmalin tävla i Borås 2016

Klicka här om du vill se en film på Turmalin i Zürich och här om du vill se en av hans andra starter under helgen i Zürich.

Klicka på nedanstående länkar för att se Turmalin hoppa som fyra respektive femåring:

Turmalin 4årschampionatet i Strömsholm

Turmalin 4årschampionatet i Strömsholm

Turmalin Skyrup våren 2011

Turmalin Henriksdal 2011

Turmalin

 

Comments are closed.