Last Liberty 988

Last LibertyLast Liberty är en synnerligen välstammad och välmeriterad hingst av utmärkt ridhästmodell. Han har flertalet avkommor som premierats för sina fina kvalitéer och som blir lika kompletta som honom när det gäller hoppförmåga, gångarter, ridbarhet och exteriör.

Lord Liberty – Argentan – Einglas

Född 1993     Mkh 167cm     A-premierad 2009

Uppfödare: W. Borstelmann, Tyskland

Tillgänglig via AI/TAI under hela säsongen hos Hans-Olof Ottosson, Kvillsfors

Vid intresse kontakta Hans-Olof på telefon 0383-461445

Last Liberty har varit stationerad i Sverige sedan 2000, då han imponerade stort på hoppdomarna vid bruksprovet med sin smidighet, spänst och styrka i hoppningen. Domarna ansåg att han hade ”God rytm och balans, bra framåtbjudning och benteknik och snabb reaktionsförmåga.” Han fick betyget 9 och berömdes också för sina goda ridbarhet. Last Liberty hade en framgångsrik men kort karriär med ett stor antal placeringar i 140 hoppning och även placeringar i svårhoppning innan han tyvärr skadades som 8åring.

Exteriört är Last Liberty välbenad. Hans omdöme från bruksproven: ”Maskulin, långlinjerad och ädel hingst med vackert huvud och väl ansatt hals.

Last Libertys far Lord Liberty (f 1985) verkade endast tre år i avel, men fick på denna korta tid flera framstående avkommor. Han har bland annat lämnat Le Patron, segrare i flera Världscuphoppningar, Liberty Life, som har placeringar i många GP-hoppningar och Liberty M, bruksprovs- och premierings- vinnare i Oldenburg, för att nämna några få. Hans helsyster Liberty representerade Tyskland i VM 1990. Helsyskonen Libelle och Loyal har också tävlat framgångsrikt i Svår hoppning.

Last Liberty har en av Europas mest meriterade mödernelinjer. Last Libertys mor Anmut H, är värd ett kapitel för sig. Hon är helsyster till vinnaren av världscupfinalen i hoppning, Aramis, som vann i Göteborg som åttaåring. Aramis var sedan fyra på OS 1984. En annan helbror är Amani, godkänd hingst med segrar i internationella GP-hoppningar. I syskonskaran finns ytterligare ett antal Svårklasshästar och godkända hingstar.

Last Liberty är godkänd även i Hannover, Westfalen och Oldenburg. I Oldenburg tilldelades han 1997 utmärkelsen ”Staatsprämie” tack vare sin utmärkta första fölårgång.

Last Liberty gjorde sitt bruksprov i Medingen, Tyskland, 1996, där han blev femma av totalt 34 hingstar med totalindex 120,4.

Två av Last Libertys framgångsrika avkommor är Fandango och Liebling. Fandango har seger och flertalet placeringar i Världscupen i hoppning. Även Liebling har placeringar i svår hoppning.

Last Liberty har även flera framgångsrika avkommor som är exporterade till USA.

.

Comments are closed.