Elmshorn 887

elmisElmshorn är en Grand Prix-hingst som producerat flertalet Världscuphästar. Elmshorn har betäckt ett stort antal ston i Holland och verkat flera säsonger i Sverige. Elmshorn finns tyvärr inte med oss längre då åldern tog ut sin rätt till slut.

Lord – Corvado – Korenbleem xx

Född:1986-2009  Mkh 169 cm – A-premierad 2007

Uppfödare: H. Kieswetter, Tyskland

Vid intresse endast avgift vid 90 dygns dräktighet vid FAI 5000 kr exkl moms

Elmshorn är en av de framgångsrikaste avelshingstarna efter Lord i tävlingsstatistiken, och trots att han har en relativt kort karriär i aveln har han redan fem avkommor som startat i Världscupen i hoppning. Hans avkommor har också varit i topp vid årgångstävlingar i ett flertal länder. Elmshorns tävlingskarriär omfattade ett stort antal placeringar i internationell, Svår hoppning. En av hans främsta meriter är andraplatsen i Falsterbos Grand Prix 1996. Totalt var han placerad i 60 procent av sina starter i Svår klass.

I Sverige har Elmshorn enbart haft ett fåtal ston, trots det har han haft flera framgångsrika avkommor i unghästchampionat. T ex kvalificerade sig 9 avkommor till semifinalerna i Breeder’s Trophy 2001 och av dessa blev fem placerade i finalerna.

Internationellt har Elmshorn flertalet avkommor som startat världscupen i hoppning, bland annat Kor II (f. –92) som vann Wiens GP 1999 och var reserv till det holländska OS-laget i hoppning 2000. Även Kor IIs yngre helbror Jarno Hoek’s Ludo har startat i Världscupen.

Både amerikanska och europeiska toppryttare av världsklass har Elmshorn-avkommor i sina stall. Flera avkommor har varit högt placerade vid de holländska, belgiska och engelska motsvarigheterna till Breeder’s Trophy i både dressyr och hoppning. Tre avkommor till Elmshorn vid det holländska bruksprovet 2003. Elmshorn vann sitt bruksprov i tyska Warendorf där han genomgående fick högsta betyg, med extra plus för ridbarhet, temperament och hoppförmåga.

Elmshorn är godkänd för avel i Holland, Tyskland, Italien och Sverige. Hans totala index blev det mycket höga 135,29. Han blev också bästa hopphingst med 128,89 i index och tvåa som dressyrhingst med index 134,60. På tävlingsbanan visade Elmshorn upp en fantastisk kapacitet där inga hinder var för stora. Han har energi och vilja som gör att han inte har några begränsningar i sin förmåga. Detta kombinerat med ”hinderklokhet” av stora mått gör att Elmshorn 887 är en hingst som är värd att satsa på för den som vill ha en tävlingshäst i sitt stall. Elmshorn kombinerar också två av de allra bästa blodslinjerna. Avelsexperter världen över rekommenderar just kombinationen Lord och Cor de la Bryérè för den som vill producera sporthästar av högsta klass.

Nedan kan ni se en film på Elmshorns avkomma Evolution H (ue Everest)

Evolution H Zwolle

Evolution Kungsbacka

Comments are closed.