Tornesch 1042

torneschTornesch är en hollänskfödd hingst med holsteinerblod  som kombinerar arvet från de bästa prestationshingstarna på de internationella tävlingsbanorna.

Lux Z – Libero H – Caletto I

Född 2000           Mkh 167 cm       A-premierad i SWB.

Godkänd för avel i: SWB, KWPN, Hannover Verband, Oldenburger Springpferde och Celle Francais samt Holsteiner Verband.

Uppf: A. Noordhof-Nieborg, Holland

 

Språngavgift 2016:    2500 kr plus moms

Levandefölavgift 2016:  12000 kr plus moms

Tornesch är under maj och juni 2016 stationerad i Frankrike på Haras de Couvains/ De Semilly där han finns tillgänglig på fäsrsksemin. Under hela säsongen finns han också tillgänglig på fryst semin via Bäcka Gård

Tornesch 1042 will be stationed in France at Haras de Couvains/ De Semilly in May and June 2016 and will be available with fresh chilled semen during that period in France. For more information in France please contact Sophie at +33233053144

For further information or to order frozen semen please contact Helena 0046-733220473 or Thomas at 0046-708780819

Tornesch 1042 is approved by SWB, KWPN, Hannover, Holsteiner verband, Oldenburg and Selle Francais.

Stud fee for Tornesch 1042 is 1800 Euro (300 Euro at order and another 1500 Euro when in foal at 90 days).

Toronto e Tornesch

 

 

 

Filmer på Torneschs godkända söner i Europa:

Tornesch – Baloubet de Rouet  

Tornesch – Cornet Obolensky

Tornesch – Cooper vd Heefinck 

Tornesch – New Balance

Tornesch – Landlord

Filmer på Tornesch:

Världscupen i s´Hertogenbosch 2013

Tornesch, Grand Palais, Paris 2011 torneschrolex

Nationshoppning Falsterbo 2010

Nantes i början av Torneschs internationella karriär

Tornesch var efter EM i Madrid 201 påtänkt till OS i London 2012. Tyvärr satte en liten skada käppar i hjulen och Tornesch kunde aldrig åka till OS. Sedan i höstas är dock skadan helt utläkt och Tornesch tävlar på bättre än någonsin. Nu närmast har han placeringar från Världscupen blandannat en 3:e plats i Verona och en 2:a plats i London. Dessutom har han plockat världscup poäng vid samtliga starter.

Tidigare har Tornesch har placeringar från Världscupen i Oslo, Helsingfors, London, Vigo samt WC-finalen i Leipzig. Under 2010 var han med i det vinnande laget vid Nationshoppningarna i Falsterbo, vilket var ett historisk ögonblick då det var första gången som Sverige vunnit superleague deltävling. Under denna helg blev Tornesch dessutom två i Falsterbo Grand Prix. Förutom dessa resultat hade han ett flertal internationella placeringar i svårhoppning. Vid slutet av 2010 låg han på tredje plats i championatspoänglistan för hoppning i Sverige.

Vi köpte Tornesch efter att ha sett honom på hingstpremieringar i den Bosch. Vi fastnade för hans härstamning i kombination med hans reaktionssnabbhet i hoppningen. Tornesch levererades till oss strax innan bruksproven som treåring och var då sutten på två gånger i Holland.  Helena hann rida på honom två gånger innan proven här i Sverige men han skötte sig ändå utmärkt vilket visar på hans fantastiska samarbetsvilja. Han blev godkänd på proven som treåring, och även som fyraåring då han blev vinnare i hoppning. Exteriördomarna ansåg att han var en ”välutvecklad, maskulin hingst med vackert huvud, välformad, välansatt hals, lång manke och välliggande bog.”
Gångartsdomarna gav honom bland annat 8 för galoppen. De ansåg att galoppen var ”Ren, taktmässig, energisk och spänstig.” Av hoppdomarna fick han betyget 9-9 både i löshoppning och uppsuttet. Domarna ansåg att han var ”En hingst med stor kapacitet, god rytm, god balans. Säker i sin taxering med bra reaktionsförmåga. Mycket samarbetsvillig.”  Royne ansåg att han var ”En hingst med mkt hög ridbarhet, fin nerv, känslig, men med bra självförtroende.” och gav honom en 9a.

Som unghäst tävlade han unghästchampionaten med placeringar och finalplatser i samtliga och vann dessutom Scandinavian Open som 6åring. Som 5-åring gick han dessutom till final i unghäst-VM i Zangersheide. Som 7-åring flyttade Tornesch sedan till Malin Baryard efter att Helena gjort några starter i 140 hoppning med honom.

tornescharezzoAtt det blev just Malin beror mycket på att hon rider med så fina hjälper och kunde ge honom ett gott förtroende. Malin säger själv om Tornesch i Bruksprovskatalogen-2011 ”..han är en komplett häst. Allt ifrån att han är så lätthanterlig bland mina ston till hans fantastiska ridbarhet och vilja att prestera. Det finns inget med honom som jag inte gillar.”

Tornesch har en härstamning som andas prestation i fyra led bakåt. Prestationshärstamning är ett viktigt ledord för många uppfödare i dag. Att det finns prestationshingstar i Tornesch stamtavla är ingen överdrift.
Lux Z, Libero H och Caletto I har alla tävlat med mycket stor framgång i internationell hoppning.

Tornesch är son till Lux Z, som vunnit otaliga internationella Svårklass- hoppningar med Jerry Smit i sadeln.
En OS-start samt mer än tio miljoner kronor på vinst- kontot är bara en del av Lux Z långa meritlista på täv- lingsbanorna innan han nu helt lämnat sporten för att ägna sig åt avel.

Lägg till morfadern Libero H, som riden av Jos Lansink var en fruktad kombination på tävlingsbanan. Förutom en seger i världscupfinalen blev det även här mästerskapsstarter och segrar i otal i de allra största klasserna. Libero H var ju känd som en hingst med otrolig kämpaanda, en utsökt teknik och mycket snabba reflexer.

Tornesch kommer dessutom ur en känd och stark stofamilj. I hans härstamning finns också fullblodshingsten Marlon xx, som är en av de mest inflytelserika hingstarna i holsteineraveln, så nog har han att brås på.

Höök TORNESCH

Comments are closed.